Extrememan Nagyatád

Hát, ez is megvolt, szép emlékek, sajgó sebek, de alapvetően elégedett mosolyok az út végén. Tizenkét spuris csapattársunk vágott neki az útnak, számos segítővel az út mellett, akik szintén minden tiszteletet megérdemelnek. A „fronton” szolgálók éppúgy, mint a „láthatatlan” segítők, akik a jeges vízzel töltött zacskókat töltötték, jégért meg egyéb nélkülözhetetlen dolgokért  rohangáltak a boltba, fotóztak vagy épp híreket vittek, hogy ki merre jár…

De persze a főszereplők mindig a „hőseink”, akik próbára teszik magukat, ezúttal 30 fok fölötti strandidőben, és felkészültségük és képességeik szerint feszegetik a határaikat, a mezőny elején és végén egyaránt tiszteletre méltó elszántsággal. Új spuris csúcsként 12 indulónkból 11 célbaért, egyedül András kényszerült feladásra miután szervezete sztrájkba lépett. Szerencsére verseny lesz jövőre is, és biztosak vagyunk benne, hogy sikerülni fog.

Kezdjük a célbaérkezőink sorát hátulról: János a lassú víz partot mos elve alapján ment végig a távon, és bár az út széléről többször is úgy tűnt, hogy nem bírja tovább, végül elképesztő kitartással sikerült teljesítenie a távot szintidőn belül (Igazából egy jobb bringás eredménnyel sokkal hamarabb is beérhetett volna – talán egyszer megtudjuk, mi történt ott kint…)

A másik András következik visszafelé haladva, akire kevesebb reflektorfény jutott, de ez mit sem von le érdemeiből, nem sokkal a lányok után érkezett be. Akik közül Lia, megküzdve a felkészülés bonyodalmaival, verseny közbeni rosszulléttel, kevéssel előzte meg a végig egyenletes, magabiztos tempót tartó Évit a célban.

És máris beérkeztünk a 14 óra alatti „vizekre”, ahol Dávid nagy csatában, az „utolsó métereken” előzte meg Szabit a célban (persze neki nem kellett a leánykérésre energiát tartalékolni :)).

Zoli és Tamás eredménye már 12-essel kezdődött, amin Tamás talán még faraghatott volna ha nem kezd be rettenetesen a futáson. És utánuk (előttük :)) már a „krém” jött. Attila második Ironmanjén javította meg legjobb eredményét, míg Gyuri a 13. nekifutásra repesztett új egyéni csúcsot. Ha hozzávesszük a rettentő időjárást, még inkább ámulatba ejtő eredmények. És ha már ámulunk, úgy is maradhatunk mert hátra van még Szabó Attila, aki igazi profiként ad példát a lelkes amatőrök számára, és aki remek versenyzéssel megnyerte az idei Hosszú távú OB-t!

És az eredmények:

Férfiak

  1. Szabó Attila 8:35:16
  2. Blaskovics György 11:15:13
  1. Dobay Attila 11:38:23
  2. Séra Tamás 12:11:32
  3. Kalmár Zoltán 12:20:58
  4. Lehoczky Dávid 13:25:25
  5. Fodor Szabolcs 13:31:40
  6. Solymári András 14:34:21
  7. Balázs János 16:20:05

Nők

  1. Bóla Lia 13:50:55
  2. Szűcs Éva 14:09:52

Rengeteg képet alul, valamint élménybeszámolók is felkerülnek hamarosan.

És utoljára még figyelmetekbe ajánljuk Kindl Gábor honlapját, ahol szintén találtok egy összefoglalót az ő szemszögéből.

« 1 A 11 »

•••••

Comments are closed.