És még mindig IM 70.3 – Csaba élményei belülről

No, akkor én is megírom:

Nekem a verseny 20-án kezdődött. Ilyet még korábban nem éltem meg, én szoktam az a versenyző lenni aki még a verseny rajtja előtt egy órával is a “majd lesz valahogy” elvből kiindulva nem igazán izgulja túl a dolgokat. Na most ez egészen máshogy volt.

Én normál esetben átlagosan kb. 6 órás alvásokkal elvagyok viszonylag jól. Ha ez véletlenül lecsökken 5 órákra akkor egy idő után elég fásult tudok lenni, és a teljesítményem is . Épp ezért a versenyt megelőzően tudatosan figyeltem rá, hogy legalább 7 órákat aludjak éjszakánként. A mennyiséggel nem is volt probléma csak a minőséggel. Én ugyanis az utolsó 3 éjszakán át folyamatosan regisztráltam, úsztam, bringáztam, futottam, depóztam, frissítettem, etc. Pénteken Judy néhány nyugtató szava nagyon jól hatott.

És akkor elérkezett a szombat reggel, továbbra is izgulós formában, úgyhogy már a depó nyitás előtt kinn voltam a Kopaszin. Reggeli depózás, gélek a zsákokba, iso a bringára, bringás cipő cseréje vissza a régire, nehogy az új mégis feltörje a lábam, ugyan a régi szorít de legalább ismert módon. 7:45 és én már csak bambán bámulom a tömeget. A rajtom 10:05 az izguláson kívül semmi dolgom kb. két óráig.  Megnézem a Por rajtot, majd a lányokét meg a +50-eseket. Lassan lemegyek bemelegíteni. A víz q*va hideg, tegnap melegebb volt. No neopren, ez egy kicsit így sarkos lesz. Egyre kevésbé van kedvem a rajthoz de azt veszem észre, hogy már mindenki a startnál áll. Beállok a végére és már szól is a duda. Rossz oldalon úszok, az első kanyar kritikán aluli, iszonyatos bunyó, a szemüvegem egy könyökös következében az agyamba préselődik. Kb. 500 m után találom meg a helyem, a végéig most már rendben vagyok, habár a tempó érzésre nem elegendő. Az utolsó 200 m már kínszenvedés. Az órámban az elem lemerülőben, fogalmam sincs az időről. de nem is érdekel, menjünk bringázni.

Viszonylag nyugodt és kiegyensúlyozott depózás, és már robogok is a rakparton. Kicsit álmosan kezdek, valószínűleg az úszás után nehéz elérni az “üzemi hőfokot” Enyhe szembeszél, de legalább az eső nem esik. 31-32 km/h felfelé, visszafelé néha-néha 40.  Felfelé a várba már nagyon élvezem, és az eufória az egész bringán kitart. Nagy kedvel tekerek, úgy érzem menne több is, a második körben egy pisiszünet a budai oldalon de a pestin már tartalékolok a futásra, habár a kedvem nem lanyhul, úgyhogy sokszor figyelnem kell, hogy ne hajtsam túl. Ráadásul Annamariék pont utolérnek, és kb 2-3 km/h-val mennek csak gyorsabban, néhány kilométerig megyek velük, majd győz a józan ész és visszaveszek. A budafokin visszafelé már tudatosan max 30-cal gurulok vissza. Beérek a depóba, bringa le futócipő föl, zselé be, jó formában érzem magam.

Az időm még mindig nem tudom, csak tippelem, hogy a bringa jobban sikerült mint reméltem, ha nagyon nem állok fejre a futáson akkor nem lesz gond. kb. 4:45-tel indulok ki futni, megdöbbentően jól megy, de azután kezdődnek a problémák. Egymás után a combomban minden görcsölni kezd. Feszítő és hajlító is egyben, érdekes érzés. Az első kör vége felé kétszer is meg kell állnom nyújtani, illetve még a második kör is így indul. Azután másfél kör nagyjából tünetmentes, és a tempóm még mindig 5 perc körüli. Ekkor már tudom nagy baj nem lesz.  Az utolsó körben már eléggé meg vagyok fáradva de már itt a vége, próbálok újra gyorsítani, de ez már csak 4:55-re elég és egyből görccsel jár. Egy újbóli nyújtás majd óvatos 5:10-5:15 körüli futás már itt a vége, érdekes mód az aluljáró még jól is esik mert egyes izokat a lefutás másokat meg a felfutás pihentet. Még megnyomom a végét, puszi a családnak, és befutok. Azt érzem, hogy a legjobbnak tervezett 5:10 meglehet, és látom a kiírást 5:05!!!!! Boldogság, két perc és már fáradtnak sem érzem magam, sőt a 20 cm a föld felett lebegek.

Utólag látva az eredményemet:

úszás: 34:37: A katasztrófa határát súrolja… Alulról. Ezzel a jövőben kezdeni kell valamit

depó: 3:49: közepes, egy kicsit biztos lehet javulni, de nem számít

Bringa: 2:37:51 Szerintem kiváló, én 10 perccel gyengébbet is aláírtam volna. Így meg, hogy még ment volna jobban is kifejezetten értékes

Depó2: 3:16 közepes, egy kicsit biztos lehet javulni, de nem számít

Futás: 1:45:51: Jó. Ha nem felejtek el sótablettázni, és nem görcsölök simán 3-4 perccel jobb. De még így is simán jó.

összidő: 5:05:22 ÁLOM!!!

 

Köszönök mindent még egyszer. Szurkolást a szurkolóknak, edzést a klubtársaknak és az edzőknak, versenyzést a versenytársaknak.

Jövőre ugyanitt, ugyanígy!

Üdv:

Csab

•••••

Comments are closed.