Beszámoló a Saalfelden- Tri-Motion Triathlon versenyről

Szabó Attila tollából:

„Ez igen kemény hétvége volt. És sajnos voltak rossz élményeim is.

Két verseny volt, pénteken egy mini aquatlon, szombaton meg lett volna egy féltáv.

A pénteki úgy nézet volna ki, hogy lett volna 300 úszás 1000m futás, háromszor. Na, ebbe már bele szólt az igen hideg időjárás. Ebből lett egy 900 m úszás 3 körben minden kör végén kb. 150 m futással és 3000 m futás a végére (kicsit rövidebb volt szerintem. A víz nagyon hideg, 14,1 °C volt. Rajtnál már rögtön lábvízre ugrottam, tudtam hogy nagyon bekezdenek, nekem meg kell egy kis idő amire bemelegszik a karom. A második körben kerültem a 3. helyre, egész jól is ment az úszás. A 3. helyen futottam a depóba is. Nagyon nem sikerült. Kicsit elfagyott a kezem és a lábfejem, így egy kicsit nehezen tuszkoltam bele a cipőbe. A futás jól ment, hamar megéreztem a gyors tempót. A 2. kör felénél előztem meg az előttem levőt, így 2. ként értem célba, aminek nagyon örültem.

A szombati verseny már kevésbé indult jól. Az úszást kivették így egy 3 km futás 80 km keró és 20 km futásos duatlon lett belőle. Rajt előtt 5 perccel természetesen elkezdett szakadni az eső és el se állt a következő napig. Az első futás jól ment, kb 3:25 körüli ezrekkel teljesítettük a 3 kilit. 4.-nek érkeztem a depóba, amit most sikerült gyorsan teljesíteni.

Aztán jött a nem túl kellemes része a versenynek, a kerékpáros szakasz. Három körben kellett teljesíteni a 80 kilit. Az első körben sajnos már éreztem, hogy nem megy teljesen úgy, ahogy kéne (már csütörtökökön fáradtnak érzetem kicsit a lábam). Aztán a kör vége felé felért egy pár fős sor. A sor végéhez csatlakoztam, velük jól elvoltam a 2. kör negyedéig, amikor is sikerült elcsúsznom és ezzel a bukással elég szép kis hátrányt összeszednem. Szerencsére nagy baj nem történt, meghúztam a lágyéki szalagomat. Ez kicsit nehezítette a haladást. A meglehetős hidegnek (kb 8-9 °C) és persze a folyamatosan szakadó esőnek köszönhetően a 3. kör végére kezdtem teljesen átfagyni. A depóban nagyon segítőkészek voltak a szervezők, mindenkinek segítettek az átöltözésnél, valakinek a cipőjét kötötték be, nekem például a zokni és kesztyű felvételnél segítettek, mert már kicsit nehezen fogtam a kis fagyos kezeimmel.

És jött a várt 20 kilis futás. Nem kezdtem be nagyon, az első 2-3 kilim olyan 3:50 körüli 1000-kel történt. Nem sok gondom volt az átállással, a lábfejem éreztem kicsit furának, de aztán hamar kiolvadt a méteres sártengerben. A végére próbáltam tartani a tempót, de az emelkedők már lassabban mentek az utolsó másfél körben. De összességében nagyon jól ment a futás ismét, 1:15:20 lett a végére (legjobb futóidő), kb a 30. helyről sikerült az 5. helyre felküzdenem magam. Az elit 1 kategóriában első lettem.

A vége felé elgondolkodtam, hogy ilyen nehéz versenyem nem volt még. A tavalyi francia féltáv se volt ilyen kemény pedig azért ott is megkaptam a magamét.

Attila”

Saalfelden- Tri-Motion Triathlon – Halbdistanz (duathlon) (3-80-20)

6. Szabó Attila 3:47:20

•••••

Comments are closed.