Barcelona maraton

serell12Spurisok a nagyvilágban rovatunk keretében büszkén jelentjük: Katalóniában vitézkedtek a mieink. Nem is akárhogy, amint az az alábbi élménybeszámolóból kiderül:

Barcelona Marathon beszámoló – Séra Tamás tollából

  • Helyszín: Barcelona
  • Időpont: MMXII április kalendákja előtt 6 nappal
  • Résztvevők: Séra Tamás; Vaszkun Ellák
  • Csapat menedzser: Batta Ildikó

546892 méternyi futás és 116892 méternyi úszás felkészülés után eljött a pillanat amit vártam, a Barcelona maraton rajtja. A rajt pillanatáig minden a terv szerint alakult, az első homokszem a gépezetbe éppen a rajt pillanatában került. Mindeképpen szerettem volna 3 óra és 30 percen belül lefutni a maratont, ezért annak és rendje és módja szerint 3:30 –as idővel neveztem, mondván hogy jól rátapadok az iramfutókra, és akkor csak utánoznom kell őket, időben beérek. Igen ám, de három hullámban történt a rajt, és én a második hullámba kerültem (ez volt a 3:30 – 4:30 –ig terjedő sáv), a 3:30 –as iramfutók pedig elstartoltak az első hullámban. Így én pár perccel később tudtam csak utánuk eredni. Mindennel terveztem, de ezzel nem.

Sebaj gondoltam, megcsinálom egyedül. Nem is volt gond, a futás jól esett, az idő remek volt, a verseny profi. 30 km után már látótávolságon belül volt a 3:30 –as feliartot viselő versenyző, azaz sikerült az új terv, ledolgoztam a pár perc késést, látótávolságon belül voltak az iramfutók. És ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, a 35. kilométernél elkezdődött a maraton.

Az új terv visszaütött. Beértem az áhított iramfutókat, de el is fáradtam benne. 35 km után a futás nem esett jól, a 3:30 –as lufi pedig elnyúlt tőlem (ez szépen látszik a részeredményeimen is, a számok sohasem hazudnak). A verseny hangulata azonban csak fokozódott, ekkor értünk be a belvárosba, ahol tömött sorokban, a pálya két oldalán álltak a szurkolók, és harsogták a „VENGA, VENGA”. Közhely, de igaz: leírni nem tudom, át kell élni, szenzációs volt. Hiába a közönség (rájuk semmit sem lehet fogni :) ), nem sikerült felgyorsulnom, a végére teljesen elkészültem az erőmmel. Szerencsére egy centivel sem volt hosszabb a verseny, mert nem bírtam volna, ha eggyel is többet kell lépnem, de ez így van rendjén. Új élménnyel gazdagodtam, az biztos.

A verseny szenzációs volt (a pálya 2/3 –án keresztül szurkolók mindkét oldalon, akik nem csendesen álldogáltak), a 19507 induló magáért beszél, névre szóló rajtszám, a hangulat hihetetlen, és nem mellékesen, megvan a harmadik maratonom is, 21 perccel megjavítva a legjobb időm. Összességében ez volt életem legjobb futóversenye eddig, köszönöm szépen mindenkinek aki segített elérni ezt a célom. Futásról lévén szó, Melindának külön grazie milla :) .Folytatás: 2012. szeptember 30., Berlin maraton.

Rendhagyó volt a maraton abban is, hogy állandó maraton társamtól Elláktól külön futottam. Jó volt vele találkozni célba érése után, és látni fülig ér a szája neki is. Nem hiába, 10 percet ő is faragott egyéni maratoni legjobbján. A legfontosabb dologban egyet értettünk: ez volt az eddigi legjobb.

De nincsen vége, ekkor még nem tudtuk, hogy megvan a pont is a vasárnapi „i” betűn: a meccsjegy az Espanyol – Malaga focimeccsre. Hatalmas és külön köszönet ezért Ildikónak, aki fáradtságot nem ismerve, a Mango/Zara/Bershka helyett inkább a stadion jegypénztáránál állt sorban a jegyekért :) .

Nem volt más hátra, mint biciklivel felfedezni Barcelonát a következő két napban, ami magában is megállta volna a helyét. Szenzációs 4 nap volt, bármikor megismételném.

És az eredmények:

  • Séra Tamás 3:34:46
  • Vaszkun Ellák 3:45:59

•••••

Comments are closed.