Beszámoló a Pozsony Marathonról by BP

Miért Pozsony?

Mindenképp szerettem volna tavasszal futni egy maratont. Hosszas tervezgetés után, ez tűnt ideálisnak, mind az időpont, mind a megközelíthetőség terén.
Miért akartál tavasszal maratont futni?
Tavaly ősszel futottam a Budapest maratonon, nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Kiváncsi voltam végig tudom-e futni a távot problémamentesen.
unnamed (1)

Sikerült?
Nem teljesen. Derekammal vannak gondjaim, a fájdalmak úgyanúgy jelentkeztek, csak elviselhetőbb mértékben. Az elmúlt fél évben jártam gyógytornászhoz, manuálterápiára. Az irány jónak tűnik, fokozni kell kicsit az erősítés, nyújtás, hengerezés kombinációt.
Hogy sikerült a verseny?
3:30-on belül szerettem volna futni, 3:35:51 lett a vége, ez is egyéni csúcs (eddig 3:42:24 volt), nem baj, maradt cél legközelebbre. Talán szokás szerint kicsit gyorsan kezdtem (1:40:35 volt a féltáv), bár egyáltalán nem éreztem annak. Aztán 25 km után jöttek a fájdalmak, és a folyamatos lassulás.
Időjárás milyen volt?
Kicsit meleg volt, olyan 25 fok körül és bár fújt a szél, nem volt zavaró. Elöző nap viharos volt, de a verseny napjára csendesült.
Pálya?
2 körös verseny volt, modern városrészből volt a rajt, aztán egy unalmasabb szakasz után átfutottunk a belvároson. Utána át a túlpartra, ott egy kb 4 km-es kör, aztán vissza a hídon. Ez a hídon 4× átfutás jelentette a szintet (kb 200 métert mértem), amúgy nagyjából sik volt a pálya.
Frissítés?
5 km-ként volt frissítő állomás, és a melegebb idő miatt még pár helyen volt csak viz. Amúgy én még nem tapasztaltam máshol, a vizet palackba adták, jobban be lehetett osztani. Összeszedni az eldobált palackokat viszont nem lehetett egyszerű. A 2 kör miatt egyszerűbben hozzá tudtam jutni az elmaradhatatlan löttyeimhez.
image-0-02-05-bab2564502bec83401dbd34a5becadc6237d0806da58a9c3b6ec5c7b41b61d25-V
U.i: Ha valaki jövőre tavaszi maratont tervez, tudom ajánlani. Szép kis város, jó a sör. Szerintem jól szervezett verseny volt, nem túl nagy tömeggel.
BP

•••••

Comments are closed.