A profi végigfosztogatja közép-európát

Mint a kalandozó magyarok; egyik héten Ausztriában jár, és hozza el az aranyat, aztán meg Lengyelországból is nemesfémmel érkezik haza :). Gratulálunk, mit is mondhatnánk mást, mint hogy jólesik megszokni azt a Spuri SC feliratot az eredménylisták első sorában

Íme:

Austria Triathlon, Podersdorf 70,3

  1. Szabó Attila – Spuri SC – 3:56:53

PANASONIC EVOLTA 2013 TRIATHLON IN POLAND (IM)

  1. Szabó Attila – 9:02:37

Hajtás után pedig a beszámoló a lengyel versenyről:

“Verseny Lengyelország.

Azért a fél táv után még nem voltam biztos benne, hogy kell-e ez a hosszú táv vagy nem, sok lesz-e vagy nem. Volt bennem azért kíváncsiság, hogy meglehet ezt csinálni vagy fél úton kidőlök.

A hétfő még kicsit meg volt tűzdelve iram feladatokkal kerón is és futáson is.

Aztán jött a két legnehezebb nap. A szénhidrátkúra. Most nagyon nem volt jó. Már az első nap végén éreztem, hogy sok, a második nap meg nagyon rossz volt. Ebéd után már éreztem, hogy nagyon teli vagyok.

A hét többi napja nem volt durva, a szokásos átmozgatások.

Pénteki utazás meglehetősen hosszúra sikeredett. És már csak egy óra kerékpározás fért bele a napba. A lábamban nem éreztem az utazás kivételesen. Szombaton tovább utaztunk a verseny helyszínére. Ott elfoglaltuk a szállást és irányba vettük a versenyközpontot. A szokásos procedúra: rajtcsomag átvétel, technikai tájékoztató, futó cucc be depózása. Utána át mentünk az úszás helyszínére. Meg csináltam a futás és úszás átmozgatást, a kerót beraktam a depóba és már vége is volt a napnak. A vacsora a szokásos (majdnem szokásos).

A verseny napján nem esett nehezemre korán kelni, elég volt fél ötkor.

Át autókáztunk a tóhoz. Beraktam bringás cipőmet és a kulacsokat a depóba. Felvettem a neoprént, kicsit úszkálgattam még és vártam a rajtot.

A rajt 7 órakor lett volna, de csúsztak vele kb. 10 percet.

Az úszást rendesen megnyomtam. Jól ment végig. 4 körös volt, minden kör végén „kimászással”. Amikor befejeztem az úszást és meg néztem a részidőt eléggé megdöbbentett, hogy 58 percet láttam az órán. Kicsit hosszabbra mérték a pályát.

A depóba vezető út se volt rövid. Közepes depózás és jöhetett a kerékpáros rész.

4 és fél kört kellett teljesíteni. Nem volt egyszerű dolog. Szép napos időnk volt, erős széllel. A pálya iránya pont olyan volt, hogy végig oldalszél volt. Az első körben még nem volt nagy gond, de ahogy fárad az ember, úgy egyre nehezíti a szél a haladást. Volt egy vasúti felüljáró, ami igazából gyalogosoknak készül, erre ácsoltak egy rámpát. Na, itt az első körben elhagytam egy kulacsot. Még úgy gondoltam: egy belefér. A következő körben a második kulacsot is elhagytam a hátsó kulacstartóból. Úgyhogy a 3. körben szépen megálltam összeszedtem az egyik kulacsomat és mentem tovább boldogan.

Most nem jött össze olyan jól a frissítés kerón. Kicsit rendszertelen lett a táv felétől. Nem tudom hol csúsztam meg vele, de nem volt jó érzésre se, a 4. körben kicsit éhesnek éreztem magam és harmad szelet helyet kétharmad szeletet ettem meg. Lehet nem tettem jól.

A 4. kör elején éreztem a táv hosszúságát és ekkor még hátra volt másfél. Az utolsó fél körre már kicsit nehezen vágtam neki, de már éreztem, hogy hamarosan vége.

A kerós frissítés: a folyadék utánpótlás rendben ment. Sóból 14 db és szeletből 4 és 2/3 fogyott el.

A 2. depót nem siettem el. Szakítottam időt a kis dologra a depó sarkánál lehelyezett kis helységben, ahova kicsit nehezen jutottam be .

A futás elejét igyekeztem lassan kezdeni. Ez még mindig nehezen megy. Hat gyönyörű kör volt a futás és minden körben be kellett futni a stadionba, ahova a célkapu is fel volt állítva.

Az első három körben voltak kisebb bél problémáim. Érzetem, hogy nincs minden rendben, fel voltam fújódva. Aztán helyre álltak a dolgok.

Érzésre sikerült egy egyenletes tempót futni. Voltak kisebb holtpontok, de olyan nem volt hogy meg kelljen állni pihenni vagy sétálni.

Az utolsó körre már úgy fordultam ki a stadionból, hogy mindjárt vége, már csak max. 33 perc van hátra. Innentől már kicsit gyorsabban ment le a kör. Amikor már a stadion bejáratához értem kicsit megkönnyebbültem, hogy már csak kb. 300 méter van hátra a versenyből.

Futás alatt rendben ment a frissítés: minden frissítő pontnál ivás, körönként 3 só tabletta, a 3. körben és az 5. körben 1-1 gél és a legfontosabb az 5 kör elején kóla (ezt vártam a legjobban).

Jó érzéssel fejeztem be a 3. hosszú távú triatlon versenyemet. “

 

•••••

Comments are closed.