Balatonman VS Kaposvár 113

Mintegy beharangozóként a szombati IM előtt, Dávid írását olvashatjátok az idei nyár két féltávú triatlon versenyéről:

“Most, így néhány nappal Nagyatád előtt tisztábban tudok visszatekinteni erre a két féltávú versenyre. Nem akartam őket összehasonlítani, csak néhány érzést megosztani velük kapcsolatban.

A Balatonmannal nem voltam igazságos közvetlenül a verseny után, mivel több rossz élmény is befolyásolta az objektív véleményalkotást. Ezek egy részéről nem tehetett senki:

– Ilyen volt Kindl Gábor balesete. Amikor célba értem, mindjárt kérdeztem a már beérkezett spuris kollégáktól: Gábor hányadik lett? Senki nem tudta. Furcsa volt…jobban belegondolva már azt is furcsállottam, hogy nem láttam az egész verseny alatt egy pillanatra sem… Aztán egyszer csak valaki hozta a hírt, hogy bukott kerékpárral…kórház. Nem ez volt az az esemény, amitől szép emlékeim maradtak e napról.

Amiről viszont már valaki tehetett:

– Profink, Szabó Attila dobogóért versenyzett…volna, ha az egyik körforgalomnál nem küldi el rossz irányba valamelyik rendező.

– Tavaly úgy éreztem, hogy a szervezők apai-anyait beleadtak. Nagyon hiányzott például a speaker a futópályán, nekem sokat jelentett – volna – ha megint bemondják a köridőket és az aktuális helyezést és nem csak a saját lihegésem hallgatom…

– Nagyon hibásnak tartottam az új bringapálya-szakaszt (Tótvázsony-Nagyvázsony) is. Aki járt arra, tudja: nagy autóforgalom párosul a helyenként kritikán aluli útburkolattal. Nem az az ideális párosítás, amire egy többszáz fős mezőnyt jó szívvel ráengednék…

– És végül – bár tudom, hogy nagyon szubjektív – de meghaltam volna még egy kis savanyú uborkáért a rizses hús mellé, amit befutás után ettem. Szóval nyúltam volna, hogy még egyet elvegyek, hát majdnem a kezemre ütöttek, mivel csak egy jár! Kissé rosszul esett, figyelembe véve a nevezési díjakat…

Összességében azonban jó versenynek tartom a Balatonmant. Nagyon szép a környezet és nagy előny az edzőtáborban felszedett helyismeret. Ha 2012-ben nem lettünk volna annyira elkényeztetve, akkor most is lelkesen mondanám, hogy kiváló volt a szervezés is. Mindenesetre feltett szándékom jövőre is végignyomni itt a féltávot és kritikáim ellenére, ha csak egy triatlon versenyen indulhatnék 2014-ben, akkor azt minden bizonnyal itt tenném.

Kaposvár 113. Hát igen. Ár-érték arányban mindenképpen messze rávert a Balatonmanre véleményem szerint. A szép környezet itt is adott volt és a „hegyeket” itt sem szerettem jobban.

Herr Gyula személyes kézfogása és a nyomtatott nagyatádi „Útlevél”, benne az „alkalmas” pecséttel nagyon kedves gesztus volt. Olyan ötlet, ami feltehetően nem terhelte agyon a verseny költségvetését. Jópofa volt a tombola is, hogy olyan rengeteg nyerhető ajándék volt. Bár a „zsák krumpli”, mint ajándéktárgy nem volt túl kapós…Személy szerint én eljátszottam a szerencsémet a Balatonmanen, ahol kihúztak ugyan a fődíjra, de sajnos nem voltam már ott. Még szerencse, hogy Solymári András személyében spuris nyertes lett!

Kaposvár nem akart többnek látszani, mint ami a meghirdetett célja volt: felkészülési féltávú verseny a nagyatádi Ironmanre. Ennek 100%-osan megfelelt. Minden tetszett, nincs kritikám. Ugyanakkor – a felkészülési verseny-hangulat miatt – nagyatádi indulás nélkül talán hiányérzetem lenne itt.

Ha már így klaviatúrát ragadtam és nálam van a szó, hadd mondjak néhány szót a BSI féle hortobágyi Délibáb félmaratonról és MTB maratonról is, ahol szintén volt szerencsém megjelenni két héttel ezelőtt. Valahogy van hangulata. De ez jó, mert értelme nem sok.:) Futni 21-et bárhol lehet. Fogalmam sincs, hogy miért akarnak az emberek ezért a Hortobágyra utazni? Ennek ellenére a 21km-es távon majdnem hétszázan indultak. A futás frissítése, stb. szokásos bsi-s. Minden működött olajozottan. A MTB verseny viszont annyiban különleges, hogy hiányzik belőle a hegy. De még egy pici lejtő sincs, viszont a terep mozgalmas. Helyenként térdig érő fű, meg gaz, máshol sár, vagy megkövesedett traktornyom. Tetszett. Az viszont jó lett volna, ha igazi duatlonként közvetlenül MTB után lehetett volna futni, de sajnos várni kellett. A két verseny együtt – ún. „Pusztatlon” – pedig tényleg akár egész napos programot nyújt. Nem zárom ki, hogy jövőre is megyek :)”

•••••

Comments are closed.