Keszthelyi Kilométerek – beszámoló

Dávid beszámolója a Keszthelyi Kilométerek félmaratonról:

A tavaszi Vivicittá félmaraton nem pont úgy sikerült, ahogy vártam. Ezért körülnéztem, hogy merre találok egy szimpatikus versenyt, ahol végre megpróbálhatok az 1:40-es idő alá kerülni. Május közepén spontán ötletként mentem Keszthelyre. Nem tudtam a versenyről előre semmit, de a honlapjuk szimpatikus volt, ígértek érmet, pólót, frissítést…. Más nem is kell!

Megérkeztem és onnantól kezdve nagyon jó volt! Talán az egyik legszínvonalasabb versenyhez volt szerencsém az utóbbi időben. Maraton, félmaraton, maraton váltó is szerepelt a műsoron. A részvevők száma bőven meghaladta az ezret, lehet, hogy 1500-an is voltunk. Ennek ellenére rendkívül gördülékeny és jól szervezett volt az egész. Semmire nem kellett várni, sem a nevezésnél, sem a befutás után.

A pálya egy 10,5 km-es városi kör volt, amelyben Keszthely minden nevezetessége szerepet kapott és még a strandra is levezetett. Nekem ebből kettőt, a teljes maratont futóknak négyet kellett futnia. A rengeteg szurkoló, zene és sok látványosság miatt nem volt egy percig sem unalmas, vagy monoton. A kilométerjelzések végig precízen ki voltak helyezve, külön a maraton és külön a félmaraton részére. Tökéletesen lehetett mérni így km időket. Frissítő pontokat nem is számoltam, de egy körön négy vagy öt lehetett, szóval több mint elég. Kínálat a szokásos, nem próbáltam igazából, csak vizet ittam. Ezen a távon luxus enni szerintem.

Hátrányként csak az akkori nagy meleget említhetem és persze számolni kell a domborzati viszonyokkal is. Nem tudom a pontos szintet, de azért volt bőven. Igazából durva emelkedő azért nincs, inkább csak lazább, de hosszabb, sunyibb. De bőven vállalható.

A célba érkezés különösen tetszett. A befutó a Főtéren lekanyarodik a normál pályavonalról és egy külön 20-30 méteres folyosóba fut, amelynek a végén egyenesen fel kell szaladni egy emelvényre, ahol mintegy győzelmi dobogón kapod a nyakadba az érmet. Látványos! Mivel az időtervem is megvalósult (1:39:23), nagyon elégedetten távoztam. Biztos, hogy megyek jövőre is és ajánlom nagyon mindenkinek, azzal, hogy akár teljes maratonban is érdemes itt gondolkodni…

 

•••••

Comments are closed.