Robi és Valencia (avagy majdnem New York)

Küldeném Én is a Valencia Maraton élmény beszámolómat, de előtte Én is szeretnék gratulálni a többieknek a balatoni eredményhez. Azzal kezdeném hogy elég körülményesen jutottam el erre a versenyre, kezdve azzal hogy November 4-én futottam volna a NEW YORK maratonont ami sajnos elmaradt így gyorsan kellett találni egy másik versenyt hogy az a sok felkészülés ne legyen hiába, azért itt futottam a Central Parkban kb 15 000 ember között egy félmaratont (1:36:45-s idővel).

Így jutottam el most vasárnap Valenciába.  Szombat reggel 9-re érkeztem meg, ez sem volt egyszerű, mert csak Zürichen keresztül lehetett Valenciába repülni (reggel 4.45-ös felkeléssel) de ez sem érdekelt lényeg, hogy jussak ki – ezt azért írom, mert előtte 2 nappal volt Spanyolországban sztrájk és le voltak zárva a repterek és úgy nézett ki, hogy itt se futok maratont.

Szombaton egy edzéssel kezdtem , nem volt egyszerű mert 20 fok volt és magas páratartalom (verseny napján 94%) és hát 7 fokból érkeztem ide , hozzá kellett gyorsan szoknom amivel nem volt gond. Viszont ami nehezebb volt, hogy a New York után újra össze kellett raknom fejben a dolgokat, miután hazaérkeztem az USA-ból és ez elég nehéz volt mivel sok munkám volt és valahol a verseny előtti éjszakán szembesültem azzal, hogy újra maratont fogok futni.

A tervezett idő az 3 óra 36 volt , az előző időm 3:41 volt ezen akartam javítani. A verseny elég rosszul kezdődött mivel újra kellett startolni ami azt jelentette hogy még 10 percet várni kellett, kb 8000 induló volt –  kevés külföldi, inkább helyiek futottak. A terv ez volt: első 10km 50 perc, második 10 km 50 perc, harmadik 10 km 52 perc, negyedik 10 km 52 perc, 2km 10 perc és a maradékra van 2 percem. Ez sikerült is, hiszen az időm 3:35:43 (képek között óra fotó) lett, aminek nagyon örültem tekintve az előzményeket. Az időjárás nekem nem volt előnyös, nem szeretek ilyen időben futni, a pálya sem volt annyira izgalmas, volt pár km ami tetszett, de a nagy része nem. És ami meglepő volt, hogy eddig még sose láttam hogy ennyi ember feladta volna… Ez eléggé demotiváló volt számomra de aztán a végén csak sikerült befutnom – 3075 ből 707-ik lettem ezzel az idővel.

Ezt volt 1 éven belül a 3. maratonom. Kezdtem tavaly Bp-en 4:00:00-val, aztán tavasszal Bécsben 3:41 és most 3:35:43. Nagyon elégedett vagyok és Köszönöm Melindának a felkészítést, mivel a NEW YORK elmaradt ezért jövőre azt még biztos hogy le akarom futni egy jó idővel.

A képek közt látható egy közös kép a Kenyai versenyzőkkel, a zöld táskás Úr nyerte a versenyt 2:08-as idővel, nagyon jó arcok , meghívtak Kenyába hogy majd edzenek és akkor akár 3 óra alá is letudok menni ,de megköszöntem és elmondtam neki hogy engem vár itthon egy nagyon jó futó klub ami mellett kitartok.

Hát ennyi

 

•••••

Comments are closed.