Szálka triatlon

Ahogy az idén jellemző volt, megint egy újdonság – egy jó ötlet és jó kivitelezés, kisebb bakikkal, amikkel egy első versenynél még mindig a pozitívban a mutató.

Bár a verseny viszonylag későn került meghirdetésre, ráadásul NU (azaz: nagyatád utáni) esemény volt, ami a hazai eseményeknél általában a szezonvégi levezető eseményeket jelent – ami nem túl jó előjel egy féltávú versenynek; mégis szép számmal gyülekeztek a résztvevők a Szekszárd környéki festői dombok között a szálkai tó partján. Említsük meg: jó ötletnek tűnt a pálya adottságait kihasználva több távon is lehetőséget adni a versenyzésre, még akkor is, ha messze az XL táv volt a legnépszerűbb. Így ugyanis az igazi amatőrök is rajthoz állhattak, miközben testközelből figyelhették a „profikat”.

A nevezéshez járó technikai póló, a dinnyével felturbózott frissítés mind a pozitív oldalt erősítette (a budapesti triatlon vébés karszalagok a versenyzőknek meg kis nosztalgiázásra adott alkalmat). Persze a résztvevők a „sötét oldallal” is megismerkedtek hamar, a versenykiírásban „elbagatellizált” bringás és futópálya sok szépreményű amatőr képességeit tesztelte keményen (a kiírás szerinti lankás, körönként 60m szintkülönbségű bringás pályán kütyüőrült társaink e szintkülönbség nagyjából háromszorosát mérték, míg sokan már az első körben is tolták a bringát a 12%-os „siratófalon” aminek egyetlen pozitív tulajdonsága a rövidsége volt). Nincs egyébként ezzel baj, csak a helyismerettel nem bírók a remélt könnyű száguldozás helyett összeszorított fogú küzdést kaptak…

Hasonlóképp a futáson, ahol számos domb várt leküzdésre minden körben – a melegkedvelőknek ideális, tűzőnapos, árnyékmentes 35 fokban. De hát ez (is) a triatlon szépsége, lehetőséget ad hogy legyőzd önmagad.

A négytagú spuris küldöttség élt is a lehetőséggel, küzdött mindenki szépen és nem is hiába: amellett, hogy mindenki célba ért, két dobogós helyezést is sikerült elcsípni (igaz, nem a klasszikus féltávú versenyszámban).

Lehoczky Dávid az M távon (0,5-45-10) jeleskedett, 3:01:40-es ideje a negyedik helyhez volt elég, mindössze öt perccel lecsúszva a dobogóról. Az L távot (1,9-67,5-15) választotta Baranyai Judy és Veres Gábor és mindketten a dobogóra futottak. Veresúr egyenest a dobogó tetejéig (4:42:10), míg Judynk helyezése (ideje: 5:26:42) körül némi homály (avagy amatőr báj) mutatkozik: első nekifutásra bajnoknak hirdették a senior mezőnyben, aztán kisvártatva újra eredményt hirdettek, immár második helyre sorolva őt – majd méltó módon fokozva a káoszt, a szövetség honlapján megjelent „hivatalos” eredménylistán ismét első. Mi mindenesetre örülünk a dobogós helyezésnek és az igazán kitűnő nyereményboroknak, ha meg véglegest tudunk a helyezésről – jelezzük. Végül, de nem utolsó sorban (sőt!) emlékezzünk meg az XL táv hőséről, Dobay Attiláról, akinek az arca a futás alatt kicsit meggyötörtebbnek tűnt mint az Ironman utolsó előtti körében, de ez nem gátolta meg abban hogy a pálya és időjárási viszonyokhoz mérten igazán szép, 6:30:43-as idővel célba érjen, és csatlakozhasson a csapat vidáman „befutógulyásozó” tagjaihoz. Merthogy a szervezők kedves gesztusaként a célba érkezők egy jó kis babgulyással tölthették föl a szénhidrátraktárakat (aki az élettani folyamat iránt mélyebben érdeklődik, forduljon bizalommal Kindl Gábor étkezési szakértőnkhöz).
Nekünk már nincs más hátra mint gratulálni minden csapattársunknak, és jó futószezont kívánni.

•••••

Comments are closed.