Nagyatád spuriváros!

Bár az elmúlt években nemigen ment le Nagyatádon Ironman spuris célbaérkező nélkül, az idén várható tülekedéshez hasonlót régen értünk meg. Hét egyéni indulónkhoz (többüknek első ilyen távú megmérettetése) csatlakozik még néhány váltós sporttárs, plusz a kísérők és a szurkoló csapattársak… Valószínűleg nem lehet majd elhajítani egy követ úgy Nagyatádon, hogy egy spurist el ne trafáljunk vele… Triatlon ünnep lesz nekünk is, remélhetően (és nem a kövek miatt).

No de nézzük, szigorúan ABCsorrendben, kiknek lehet (illetve dehogy „lehet”, kötelező!) szurkolni :)

Balázs Béla (ironmanek:0, legjobb idő: majd most kiderül )

Volt már féltáv, és idén a Balatonman spéci távján az ironman bringatávja is megvolt a Balaton-felvidéken. Ahhoz képest ez semmi. Bár ha befúj a szél, és hőség lesz… és azért csak ott van még a végén (a 11 helyett) a 42 km… De Bélát nem féltjük, ő nagy küzdő…

Tippünk: 12:00

Blaskovics György (ironmanek:12 , legjobb idő: 11:27)

Mit is mondhatnánk? Gyuri 12x-es ironman, ha valaki, ő aztán tudja miről beszél. Évről évre szép egyenletes teljesítményt nyújt, óraműszerűen hozza a 11-essel kezdődő időket. Idén azonban valami újszerű csillogást látni a szemében, plusz új bringa, és durva tempó az edzéseken… Ki tudja, talán a tizenharmadik lesz a szerencseszám, a nagy áttöréssel és egy tizessel kezdődő eredménnyel.

Tippünk: 10:50

Dékány Péter (ironmanek:0, legjobb idő: majd most kiderül )

Fiatal csikó (még nincs negyven, hehe), jó adottságokkal, a nagy kérdés: mennyit vesz ki belőle az úszás, és hogy bírja majd fejben? Mi bízunk benned, Péter, hogy a legjobb idő rovatba egy szép szám kerül szombat estére!

Tippünk: 12:50

Dobay Attila (ironmanek:0, legjobb idő: majd most kiderül )

A” fekete ló”. A világ (spuris sporttársak) szeme elől elrejtve készült jobbára, így mindenki kíváncsian várja, hogy mire lesz képes. Ha vigyáz magára és nem futja (bringázza, ússza) ki magát nagyon az elején, jó eredményre lehet képes.

Tippünk: 13:20

Kindl Gábor (ironmanek: 1, legjobb idő: 9:02)

A „legnagyobb név” a csapatból, dobogós reményekkel, aki majd’ húsz évvel ezelőtt, még profiként megtapasztalta a dobogó tetejét. Azóta nem indult hosszú távú versenyen, túlélt több komoly sérülést, és most ismét nekivág. A verseny honlapján olvashattok vele egy interjút: http://www.ironman.hu/hu/node/991

Tippünk: 9:30

Mészáros Zoltán (ironmanek:2 , legjobb idő:11:43)

Ha Attila a fekete ló, Zolink meg a mégfeketébb… Halvány fogalmunk sincs, milyen állapotban van, csak azt tudjuk hogy készült nagy erőkkel. Az ő lyukas száma is az úszás volt az eddigiekben, ha jó erőben eljut a futásig akkor már repül a célig.

Óvatos optimizmussal tippünk: 11:30

Veres Gábor (ironmanek:3, legjobb idő:12:25)

Legutóbbi ironmanje 2006-ban volt, egyben a legjobb ideje is onnan származik. Idén hasonló felkészülés után van és a Balatonman túlélése után itt végre egy szép eredményt is szeretne.

Tippünk: 12:10

És akik vátóban indulnak:

Lehoczky Dávid párban próbálja ki magát (jövőre egy egyéni?), ami kemény erőpróbának ígérkezik, míg Bakó Móni családi váltóban mutatja meg, mit tud egy filigrán nő ha a versenypályán találja magát (vicceltünk, már többször megmutatta, tudjuk jól mi is meg az ellenfelek is.. utóbbiak örülnek is vélhetőleg, hogy „csak” egy váltót erősít)

Hát eddig az esélylatolgatás, szurkolni lehet a helyszínen, illetve lehet nézni a netes on-line közvetítést: http://live.ironman.hu/

Szurkolói SMS-ek, emailek is meleg fogadtatásra találnak majd…

Jövő héten pedig megnézzük, mennyire voltunk megbízható jósok :)

•••••

Comments are closed.