Vasi vasember – amatőr OB

Az ideálisnál kicsit melegebb időben (35 fok árnyékban, 27,5 fokos vízhőmérséklet) , több mint 300 indulóval zajlott az idei Vasi Vasember, amely egyben a rövid távú amatőr triatlon OB is volt. Tán mondanunk sem kell, ott voltunk, szép számmal – és szép Spuris sikerekkel zártuk a napot.

Node ne vágjunk az események elébe. A rajt előtti izgalmat növelte, hogy Attila nyeregcső rögzítése eltörött, szerencsére belefért neki egy gyors beszerző körút, így a férfiak rajtjánál mind a négy spuris nevezőnk felsorakozott a gusztusosan kávébarna színű és kávé hőmérsékletű tóban. Az első szám (meg a többi is) természetesen Kindl Gábornak ment legjobban, ő az első pofozógrupban haladt, de a 270 férfi indulóból mindenkinek jutott verekedőpartner, vagy legalább 200 méterenként valaki aki átúszott a fején-hátán-lábán…

Azért a második körre rendeződött a helyzet, és közben vízbe szállt az edzők gyöngye, és egyetlen női reménységünk, Judy is, hogy keményen lapátoljon az erősen dagonyaszerű vízben a cél felé.

A bringa következett, a háziversenyben elöl a két Gábor, majd Péter és Attila – őket virtuálisan előzte az úszás után Judy (a lányok mintegy 7-8 perccel később rajtoltak). Itt a legfontosabb esemény az volt, hogy Kindl Gábor az úszáson összeszedett 2,5 perces hátrányát módszeresen faragva folyamatosan közeledett Kremmer Zolihoz, hogy aztán a futásban gyilkos tempót diktálva helycserére kényszerítse az ellenfelet. Ez egyben remek, épp csak két órán kívüli időt jelentett neki, no meg egy igen szépen csillogó bronzérmet.

Többi delikvensünk is szépen haladt persze, Veres Gábor érkezett új egyéni csúccsal, majd kicsivel később Péter és Attila. Ekkor már csak Judy volt a pályán a mieink közül, de abszolút illett rá a „végül de nem utolsósorban” kitétel, mivel egy fej-fej melletti úszást követően már a bringán szigorúan maga mögé parancsolta legnagyobb ellenfelét, Möhring Emesét (aki egyébként a tavalyi 24 órás úszóversenyen idegenlégiósként hozzájárult a Spuris Cápák ezüstérméhez :)), hogy aztán a futás alatt mindenki számára egyértelművé tegye: őt ma itt nem lehet legyőzni…

Magabiztosan nyerte tehát az országos bajnoki címet a Senior 1-ben, a hangosbemondó pedig kedves gesztusként megemlítette, hogy Judynk éppen húsz éve versenyzett itt utoljára, amikor még profiként állhatott fel a dobogó tetejére.

A jó hangulat tehát adott volt, amit csak fokozott, hogy a szervezők –  immár hagyományosan – megvendégelték a célba érkezőket egy jó kis krumplis tésztával, hogy elégedetten, egy jól sikerült versennyel a hátunk mögött térhessünk haza.

Eredmények:

NŐI 40-44

  • 2.33.08

FFI 40-44

  • 3. Kindl Gábor 2.00.19
  • 20. Veres Gábor 2.24.19
  • 35. Dobay Attila 2.41.05

FFI 30-35

  • 22. Dékány Péter 2.36.02

Képek:

•••••

Comments are closed.