Balatonman interjúnk

Feltettünk pár kérdést a Balatonman szervezőinek… Azóta a honlapjukra is kitették a válaszaikat, de hátha még nem láttátok spurisok…

Kik vagytok? Mit kell tudni rólatok, szervezőkről? Rendeztetek-e már triatlonversenyt?

Sziasztok!

Zelcsényi Miklós vagyok, és én koordinálom a Balatonman triatlon fesztivált. Vendéglátással és rendezvényszervezéssel foglalkozom már több mint 15 éve. Triatlon versenyt még nem szerveztem viszont rendezvények tekintetében már túl vagyok a százon. : -)

A Balatonman szakmai kérdéseiben sok segítséget kaptam Icától (Polonyi Balázs) és feleségétől Amelitától, és külön ezúton szeretném megköszönni a sok jó tanácsot Kropkó Péternek, Dr Harsányi Zsuzsának, Miklós Erikának és az Evochip Hungary Kft. Munkatársainak, akik mind hozzátették a magukét a 2012 –es Balatonmanhez. Külön köszönet Zámbó Attilának a Sundance Park üzemeltetőjének és Dr. Bóka Istvánnak Balatonfüred polgármesterének.

Honnan jött az ötlet? Miért pont hosszú távú triatlonversenyt rendeztek?

Mindig kedveltem a kihívásokat.

2011. július utolsó napjaiban Nagyatádon egy hosszú nap végén ironman lettem! : -) Fiaim születését követően életem legboldogabb napját töltöttem Nagyatádon és kitartó kemény munka eredményeképpen célba értem. A mai napig itt van velem az érzés, amit a rajt előtt éreztem, a fáradság a szurkolók bíztatása és a pillanat amikor finisher lettem! Szeretném, ha ezt mások is átélhetnék, feszegetnék határaikat és megtapasztalnák, hogy a lehetetlen nem létezik . A jól megérdemelt pihenést követően kezdtem utána nézni hol fogok jövőre javítani az idei időmön és ekkor szembesültem vele, hogy Nagyatádon kívül itthon más hosszú távú verseny nem kerül megrendezésre. Hamar szembesültem vele, hogy külföldön a hazai nevezési díjak többszöröséért tudnék rajthoz állni és mivel a Balatonfüredi Sundance Park tökéletes helyszínnek mutatkozott, nem sokat tétováztam és elkezdtem megszervezni a Balatonmant.

Hogyan viszonyultok a nagyatádi versenyhez?

Nagyatád az évek során az ironman szó magyar szinonimája lett, tehát evvel nem konkurálni kell hanem felnőni hozzá!

A Nagyatádi verseny számomra óriási élményt jelentett és ezúton is köszönöm Dr Herr Gyulának hogy megfertőzött ! Nagyatád egy fogalom és a legnagyobb baj az vele hogy nincs belőle kettő!

Nem féltek az összehasonlítástól?

Természetesen lesz összehasonlítás, de szerintem ennek mi és ők is örülünk.

Elbír szerintetek a magyar triatlonmezőny két hosszú távú versenyt?

Biztos vagyok benne, hogy igen! Nem hinném, hogy egyedül én akarok kétszer rajthoz állni ilyen távon!

Nem féltek, hogy kevesen jönnek, mivel az egy jól bejáratott, hagyományos verseny, komoly “törzsgárdával”?

A Balatonman sikere az első évben nem kizárólag a nevezők számában mérhető. Biztos vagyok benne, akik eljönnek, azok számára nem okozunk majd csalódást és remélem hogy jó hírünket viszik majd ! Természetesen nagyon örülnék neki ha minél többen rajthoz állnának a Balatonnál is nemcsak Nagyatádon .

Tetszik, hogy van “féltáv” és “speciál” táv is. Ez azoknak is jó lehetőség, akik szívesen indulnának, de a teljes távot nem akarják bevállalni (mert pl. Nagyatádra készülnek – elnézést, hogy ilyen sokat emlegetjük, de eddig ez volt “A” magyar ironman). Mivel kecsegtetitek még a résztvevőket? Mivel akarjátok megkülönböztetni magatokat az atádi versenytől?

A Balatonman nemcsak a hosszútávú triatlon szerelmeseit várja és a rövidebb távok kifejezetten a felkészülést és az erőfelmérést hivatottak elősegíteni. A verseny időpontválasztása sem volt véletlen. A célunk az, hogy megmutassuk a triatlon nem csak a szuperatléták sportja és a váltó számokban minél több indulót szeretnénk rajthoz állítani, akik még nem tudnának egyéniben célba érni. Szeretnénk nemcsak a versenyzőket maximálisan kiszolgálni, hanem azokat a családtagokat, szurkolókat, hozzátartozókat is akik az év másik 364 napjában mögöttünk állnak, a hátterünket biztosítva áldoznak a triatlon oltárán. A verseny mellett szeretnénk minél több jó programlehetőséget és természetesen minél több kedvezményt biztosítani a nevezőkkel érkezőknek.

Programokban külön hangsúlyt kapnak a gyermekek, a jövő ironman versenyzői.

Mit vártok? Hány indulót? Amatőröket vagy profikat vártok inkább?

Amatőröket és profikat egyaránt, szeretnénk, ha külföldről is többen eljönnének, szebb helyre, mint a Balaton nem is hívhatnánk Őket.

A helyszín akár ezer indulót is elbír, de nem indulókban, hanem elégedetten távozott Finisherekben gondolkozom.

Vannak-e már nevezők? Milyen visszajelzések vannak? Mekkora az érdeklődés?

Igen vannak! Ha holnap lenne a rajt, negyvenen már akkor is ott lennénk :-) .

Szerencsére a visszajelzések pozitívak a versennyel kapcsolatban, és remélem, minél többen megszavazzák a bizalmat nekünk és ott lesznek a rajtnál.

Van-e már végleges útvonal? Pályarajz? Mikor várható?

Az úszás és a futás tekintetében már van kijelölt végleges pálya, jövő hétre fel is töltjük a honlapra. A biciklis kör hossza biztos 45 km lesz, de a végleges útvonal még egyeztetés alatt van.

•••••

Comments are closed.